VRiendje bij de Kopgroep Zorg en Innovatie in Kloosterakker in Assen

VRiendje bij de Kopgroep Zorg en Innovatie in Kloosterakker in Assen

Icare is deelnemer aan de Kopgroep Zorg en Innovatie van de gemeente Assen. Vrijdag 16 februari kwam deze kopgroep bij elkaar in Kloosterakker, om kennis en nieuwe inzichten te delen over E-Health toepassingen. Op de agenda stonden o.a. de toepassing van de belevingstafel en ervaringen met virtual reality brillen.

De kopgroep is een kennisdelingsplatform waar de ervaringen van zorgorganisaties met de toepassingen van E Health mogelijkheden worden uitgewisseld. De kopgroep is ontstaan als initiatief van de gemeente Assen. Het Drenthe college is een belangrijke participant, omdat via het practoraat Zorg en (sensor) technologie de studenten en zorgorganisaties elkaar verder kunnen helpen met het uitproberen van mogelijkheden in de praktijk.

Lentis is onlangs gestart met het uitproberen van VR (virtual reality) brillen bij mensen met verschillende neurologische ziektebeelden. Door de bril lijkt het bijvoorbeeld of je in een landschap staat, waar je gewoon om je heen kunt kijken, alsof je zelf in dat landschap staat. Ook zijn er filmpjes waarbij het lijkt of je over een landschap vliegt. Deze manier van kijken is heel intens en mensen reageren daarop. Natuurlijk is de vraag of mensen die leiden aan een vorm van dementie, deze vorm van prikkel kunnen verwerken en de eerste indruk is dat mensen dat heel natuurlijk accepteren en er wel door worden geactiveerd op een positieve manier. De volgende fase is dat de toepassing van de VR bril nu echt goed wordt onderzocht. Het Drenthe college gaat dit project begeleiden.

Het hebben van een technologische oplossing is in de praktijk vaak pas het begin. Het succes wordt bepaald door de duurzame toepassing in de praktijk. Door deze kopgroep wordt kennis uitgewisseld, zodat de duurzame toepassing makkelijker wordt.

HorusVR Experience

We are a world class & state of the art VR development company, enabling companies worldwide to profit from VR technology. We take Virtual Reality [VR] technology to the next level.

Request@Horus-vr.com