Horus-VR op SCARCON ETRS Amsterdam

Virtual Reality wordt steeds vaker ingezet in de zorg. Het VRiendje en VR-project in de brandwondenzorg is echter uniek, omdat onderzoek naar de effecten van Virtual Reality gecombineerd wordt met de implementatie van onder andere VRiendje in de brandwondencentra.

Suzanne Blokzijl, verbonden aan het Martini Ziekenhuis in Groningen, vertelde in een druk bezochte workshop over de inzet van Virtual Reality brillen bij pijnbestrijding in het Brandwondencentrum in Groningen.

VRiendje is een unieke doe-het-zelf Virtual Reality oplossing dat zo is ontwikkeld dat iedereen zelfstandig VR beelden kan opnemen en/of live streamen met onze zeer gebruiksvriendelijke mobiele camera en VR platform.

Op 31 mei en 1 en 2 juni heeft dit gezamenlijke congres van ScarCon en European Tissue Repair Society 2018 plaats gevonden in Amsterdam. Op dit congres werden de nieuwste bevindingen besproken en gedemonstreerd worden op het gebied van fibrose en littekenbehandeling in de meest brede betekenis. VRiendje was hierbij aanwezig met veel belangstelling uit binnen- en buitenland

Er waren workshops op het gebied van littekenbehandeling, klinische toepassingen van lasertherapie, microneedling, litteken metingen, uitkomstmetingen met behulp van e-health en verschillende onderzoekstechnieken. Daarnaast kwam er een breed scala aan onderwerpen op het gebied van littekenvorming aan bod in lezingen. De sprekers garanderen dat de nieuwste en beste wetenschappelijke inzichten op het gebied van fibrose aan u gepresenteerd zullen worden!

Ook littekenvorming en anti-fibrotische therapieën in andere organen
Niet alleen de huid is aan bod komen, ook littekenvorming en anti-fibrotische therapieën in andere organen werden behandeld, zoals schisis, fibrose na oncologische behandeling en borstreconstructies. Zowel klinische als onderzoeksaspecten staan hierbij op de voorgrond.

De bezoekers waren onder andere Clinicus of wetenschapper op het gebied van fibrose, wondgenezing, huidtherapie, paramedicus op het gebied van litteken therapie en verpleegkundige betrokken bij wondzorg.

HorusVR Experience

We are a world class & state of the art VR development company, enabling companies worldwide to profit from VR technology. We take Virtual Reality [VR] technology to the next level.

Request@Horus-vr.com